середа, 17 лютого 2016 р.

Яку ж саме користь дає озеленення ділянки?

  Зелені насадження позитивно впливають на формування мікроклімату. Правильне розташування декоративних дерев і кущів в поєднанні з різними прийомами забудови захистить подвір’я від вітру. Для збереження руху повітря на території висаджують поодинокі дерева з високим штамбом, роблять смуги насаджень без чагарників.

Окрім виконання вітрозахисної функції, озеленення ділянки регулює радіаційно-тепловий режим. Дерева і кущі затримують значну частину сонячної енергії в залежності від щільності і сорту насаджень. Чим більшу площу має листок рослини, тим більше енергії він поглинає. В’юнкі рослини на стінах фасаду сприяють зниженню температури в будинку.

Зелені насадження сприяють підвищенню вологості повітря – листя дерев і чагарників, а також трава газонів під час нагрівання випаровує в повітря воду.Сприятливий мікроклімат покращує стан нервової, серцево-судинної систем і органів дихання. Перебування людини в зоні зелених насаджень покращує теплообмін, знижує температуру шкіри, нормалізує частоту пульсу і дихання, забезпечуючи комфортне самопочуття, а також піднімає настрій, знімає емоційну напругу, сприяє підвищенню активності роботи мозку.


Немає коментарів:

Дописати коментар